Vill du spara filmen, högerklicka på filmen och välj spara film. (13 MB)Hur skickar man flera stora bilder med epost?

  1. Öppna din bildmapp i datorn där du har bilder du vill maila över.
  2. Öppna https://postimages.org/ hemsidan för att ladda upp bilderna.
  3. Markera de bilder du vill skicka till mottagaren. Genom att klicka tangentbordskombinationen CTRL+Klick på bilden kan du markera flera bilder samtidigt.
  4. Du kan även markera bilderna genom att dra muspekaren över bilderna.
  5. Dra över de markerade bilderna till "Välj bilder" knappen på hemsidan..
  6. När bilderna är överförda kan du kopiera länken som hemsidan skapade. Det är den här länken som du skickar med epost.


Jag får flera gånger per vecka frågan om hur man kan skicka flera bilder till en mottagare via epost. Mitt svar är att det kan du inte. Eller ja det kan du, men du bör inte skicka flera bilder samtidigt eftersom det finns risk att mottagarens epostlåda är full och mottagaren inte kan ta emot bilderna. Det kan också vara så att mottagarens epostserver inte kan ta emot stora filer. Bilder är ganska stora och skickar du flera bilder till mottagaren samtidigt så kan mottagarens epostprogram hänga upp sig och krascha. Så hur gör man bäst, snabbast och säkrast? Jag rekommenderar att man skickar en länk till bilderna istället. Det finns en hemsida där man kan lägga upp sina bilder smidigt och länka till hemsidan istället. Hemsidan heter https://postimages.org/. Postimages är gratis att använda. Hemsidan fungerar som en lagringsplats för dina bilder som du skickar till vänner och bekanta.

Några bildregler att tänka på:

  1. Max 12 Mb per bild. 10.000x10.000 pixlar. (BxH)
  2. Du behöver inte oroa dig över att bilderna försvinner. Det gör de inte.
  3. Bilderna är anonyma och det går inte att få veta vem som laddat upp bilderna så länge du inte skickar informationen, förstås. Länkens namn är själva koden där bilderna ligger. Känner man inte till länkens namn kan man inte se dina bilder.
  4. Du kan lägga upp max 1000 bilder per länk.

Hur kan man ta bort en redan uppladdad bild?

Titta i din webbläsarhistorik. Den sida som har laddat upp den aktuella bilden är den sida som låter dig ta bort en anonymt uppladdad bild från hemsidan. Det kan vara lite krångligt så försök redan från början att ladda upp rätt sorts bild.Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem