Konfigurera Exchange epost för iPhone och iPad

Hur ska man göra för att kunna läsa exchange epost i en iPhone eller iPad? Artikeln beskriver hur du kan konfigurera din epost konto från Exchange server och få den att fungera inte bara i en dator utan även i din iPhone eller iPad. Följ nedanstående beskrivning så löser det sig.


 1. Starta din iPhone och klicka på inställningar i huvudfönstret i din telefon. Se den rödmarkerade ikonen på bilden. Se också till att din telefon är ansluten till internet innan du påbörjar konfigurering av din e-post i din mobil.

  iphone inställningar meny


 2. Bläddra ner i din telefon tills du kommer till E-post kontakter och kalender. Tryck på e-post ikonen och sedan på knappen Lägg till konto.

  iphone inställningar epost iphone inställningar epost lägg till konto


 3. Tryck på Exchange loggan i din telefon om du ska ställa in din e-post för Exchange server vilket detta exempel handlar om. Principen är snarlik för de flesta e-post inställningar.

  iphone inställningar epost exchange


 4. Ange din e-postadress samt lösenord. Var uppmärksammad på stora och små bokstäver. Beskrivnings fältet kan du lämna som den är. Tryck sedan på nästa knapp längst upp i högra hörnet. Det kan vara svårt att se för den ovane.

  iphone inställningar epost exchange uppgifter


 5. Här är den viktigaste rutan. Här är två stycken uppgifter som är viktiga och du får inte göra fel här. Det är server samt användarnamn. I Server ruta skriver du in den webb adressen till webbmail som Exchange server är kopplad till. I vårt fall är webbmail adressen:
  https://remote.cargo-oil.se/owa/. Vilket säger oss att använda sig av remote.cargo-oil.se som server adress. Se bild nedan. Som användarnamn skriver du in din e-postadress som du har hos Exchange server. Du behöver inte ange något i rutan Domän. Tryck på Nästa längst upp till höger på skärmen.

  iphone inställningar epost exchange uppgifter del 2


 6. Det görs en automatisk sökning efter de inställningar som behövs för kontot. När allt fungerar så kommer du nu att kunna läsa e-post i din mobiltelefon eller iPad. Så här kan det se ut när man får e-post.

  iphone inställningar epost exchange ikon färdig


Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem