Skiss på en skrivare både till Mac och en Pc dator via AirPort

Installera en skrivare både till Mac och en Pc dator

Trådlöst skrivare som är kopplad via USB kabel till AirPort enhet

Har du en Pc dator med Windows och har problem att installera en skrivare som är kopplad till en AirPort enhet så ska du fortsätta att läsa. Förhoppningar är goda att du kommer att lösa detta problem ganska snart. Lösningen gäller för olika typer av datorer. I vårt exempel: en trådlös Mac dator och en trådlös Windows dator som ska försöka dela på en skrivare som är kopplad via USB kabel till AirPort enhet.


En Mac dator har inga problem att både se skrivaren och installera den eftersom både en Mac och en AirPort enhet är från Apple. En Windows dator kommer inte att kunna upptäcka skrivaren och dessvärre inte heller installera sig. Orsaken är ganska enkel. Windows är inte samma sak som Apple. Det är två olika världar som ska försöka prata med varandra.


För att kunna lösa problemet måste du ladda ner ett program från apple´s hemsida som heter Bonjour Print Services for Windows. Sök på Google, eller så kan du ladda ner programmet via vår server. Kolla nedladdningslänken längre ner. Programmet är gratis och har tagits fram för att kunna hitta en skrivare som är kopplad till en AirPort. Du har redan en installerad version av Bonjour men du måste hämta Bonjour Print Services for Windows programmet som hanterar enheter i nätverk som är kopplade till en av Apple´s produkter i vårt fall AirPort Extreme (Kan vara router eller en extender).Gör så här:

  1. Hämta hem programmet Bonjour Print Services for Windows (Ladda ner här, 5 MB, v.2.02)
  2. Installera och starta om din Windows dator.
  3. Se till att AirPort är kopplad med USB sladden till skrivaren.
  4. Kontrollera att skrivaren är på. Eventuellt viloläge ska aktiveras genom att starta om skrivaren.
  5. På ditt skrivbord har programmet Bonjour Print Services for Windows skapat en genväg som heter Guiden Bonjour-skrivare. Dubbelklicka på genvägen och nu ska programmet visa din skrivare som är kopplad till AirPort.
  6. Nu är det dags att installera skrivaren. Leta upp din skrivares drivare via Google sök på t.ex. Kyocera 1041 (skrivarens namn samt modellbeteckning). Ladda ner drivare från leverantörens hemsida ej någon setupfil (*.exe) utan endast drivare. Välj i programmet Guiden Bonjour-skrivare var någonstans filerna för skrivarens drivrutiner finns och avsluta installationen.
  7. Starta om datorn så ska det vara klart.
  8. Testa gärna först genom att starta Windows anteckningar programmet. Skriv något och tryck på skriv ut.


Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem