Vill du spara filmen, högerklicka på filmen och välj spara film. Vill du aktivera bakgrundsmusik under tiden du ser instruktionsvideon tryck på högtalaren.Hur kan man spara utrymme på en SSD disk?

  1. Starta programmet Disk Clean up.
  2. Diskrensning är aktiv välj (Clean up system files).
  3. Välj som i instruktionsvideon de filer och mappar som vi ska ta bort och tryck på ok..
  4. Notera att vi har endast 72 Gb ledigt på SSD hårddisken innan diskrensning gjort jobbet..
  5. Diskrensning färdig. Nu har vi 89 GB ledigt. :).
  6. Starta om datorn.

Det börjar bli vanligt med att man köper SSD disk till sin dator. SSD diskar är snabba men relativt dyra om man ska ha en stor hårddisk. Som standard är det vanligt att man köper en hårddisk som är 125 GB. Ja, efter att Windows 10 har installerats och uppdaterats med de senaste uppdateringarna så är redan hälften av disken full. För att få större utrymme i sin disk föreslår jag direkt efter alla uppdateringar att man kör Windows 10 program Diskrensning (Disk Clean-Up).


Programmet tar bort onödiga installationsfiler och gamla filer i datorn som man inte behöver längre. Det är alltså datorns systemfiler och inte användarens filer. Så man kan köra programmet med ett gott samvete, utan att ta bort sina filer.


Om du får några problem med att spela upp instruktionsvideon (Diskrensning i Windows 10) klicka på länken som ett alternativ.Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem