Datorsäkerhet för Windows datorer och android mobiler

Datorsäkerhet för Windows datorer och Android mobiler


Vikten av bra skydd på Internet

Vare sig du använder en dator på jobbet eller i hemmet på din fritid, kommer du hela tiden att vara utsatt för hot. Detta gäller även när du använder en Android mobil. Med detta sagt är i stort sett alla datorer och mobiler idag uppkopplade mot Internet. Såvida du inte ser till vikten av datorsäkerhet och skyddar dig på rätt sätt, kommer du att vara riskzonen. Utan bra skydd kan din dator, surfplatta eller mobil bli infekterad av virus, maskar eller trojaner som bara ett fåtal exempel.

Det finns dock en rad enkla sätt att skydda dig när du surfar och använder Internet. Det hela kan vara så enkelt som ett bra antivirus program, skydd mot malware samt att du använder bra onlinetjänster för att kontrollera filer, URL och olika sökningar. Precis som med allt annat i livet, handlar det om att göra bra val för din egen säkerhet. Läs vidare och få information om det bästa gällande mjukvaror och onlinetjänster för att du ska få det rätta och mest effektiva skyddet för dina eskapader på nätet.bitdefender antivirus logo

Bitdefender – Bästa virusprogram

När det gäller antivirus program, finns det en uppsjö av dessa på marknaden. Dock kommer inte alla visa sig vara lika effektiva och ge ett lika bra skydd som andra. De flesta utgivare av antivirus program erbjuder en gratisversion, vilket då är en nedbantat version av deras kommersiella utgåvor. Efter det som kallas för Free Edition, (Gratisversion), finns det oftast Antivirus, Internet Security samt Total Security. Naturligtvis blir det alltid bäst att välja en betalutgåva för ett mer komplett skydd. Dock är det så att Bitdefender Free Edition är ett av de bästa virusskydden på marknaden. Faktum är att denna version kan mäta sig med många andra kommersiella virusskydd. Nedan ser du kort information om andra versioner av Bitdefender.

Bitdefender Antivirus Free Edition

När du inte vill betala för ett komplett skydd med alla de olika finesser som finns i dessa paket, blir valet av Bitdefender Antivirus Free Edition alltid det bästa. Här får du allt det du behöver för ett effektivt och kraftfullt grundskydd som alla privata och kommersiella datorer behöver för att kunna kopplas upp mot det många gånger mycket infekterade nätet.

När du väljer Bitdefender Antivirus Free Edition får du ett komplett virusskydd som skyddar dig när du surfar på nätet och besöker olika hemsidor samt webbutiker. Du får också ett skydd som alltid kontrollerar de filer du laddar ned eller på annat sätt för in i din dator. Detta skydd är också mycket lättdrivet och tar minimal prestanda av din dator. Detta samtidigt som du kan schemalägga och köra scanning av din dator i bakgrunden, vilket gör att det inte hindrar dig i ditt arbete. Hittills är Betdefender Antivirus Free Edition det bästa valet av antivirus program när det handlar om gratisversioner.Malwarebytes logo

Malwarebytes – Bästa skydd mot maskar och trojaner

När vi talar om Malware, handlar det om trojaner, maskar samt keyloggers och spionprogram för att bara nämna ett fåtal av de faror som lurar i den stora del av livet som många lever i den virtuella världen. I det här fallet finns det ett skydd som står i särklass och placerar sig över den standardiserade skalan. Denna mjukvara bär namnet Malwarebytes och har visat sig vara det bästa och mest kompletta skyddet för de som vill ha en total säkerhet online. Detta skydd finns i en gratisversion som kallas Malwarebytes Free Edition, som du kan läsa mera om nedan. Innan det ser du snabbt vilka kommersiella versioner som finns, för dig som bara nöjer dig med det bästa.

Malwarebytes Free Edition

Precis som tidigare beskrivits, finns det en Malwarebytes Free Edition. Faktum är att du som har ett hemmakontor eller bara använder dator för privat bruk, kommer att få ett mycket bra skydd med detta val. Här finns det dock inte något automatisk program som förhindrar att din dator blir infekterad. Dock kan du som har detta program aktivt i bakgrunden och gör regelbundna kontroller alltid känna dig trygg från maskar och trojaner på nätet. Här finns det också en gratis testperiod, där du kan få det kompletta skyddet gratis i 14 dagar för Windows och 30 dagar för Android mobiler och surfplattor. Väl värt att testa. När testperioden är över går skyddet automatiskt tillbaka till gratisversionen.Virustotal logo

Virustotal – Bästa online-skydd mot virus och trojaner

Du som har ett virusskydd i din dator eller mobil, kan vara relativt säker på att du har det skydd du behöver för att vara aktiv i den virtuella världen vi kallar för Internet. Hur som helst finns det mera du kan gör för att alltid vara på säkra sidan. Här finner du ett mycket bra och effektivt skydd online på virustotal.com.

Virustotal Online: När du drar nytta av detta skydd du finner online på virustotal.com, får du ett mycket bra skydd där du kan kontrollera olika filer både innan du laddar ned dem samt i din dator. Du får också full kontroll på olika domäner och hemsidor, som kontrolleras och testas online hos en rad olika seriösa kontrollanter. Detta skydd finns även i en kommersiell version är du får många flera funktioner.

Sammanfattning av datorskydd för Windows och Android

När du nu har läst denna artikel, står det helt klart att Internet inte alls är så oskyldig och säkerplats som många vill tro. Med det sagt måste du som surfar på nätet och använder olika onlinetjänster skydda dig med antivirus program och skydd mot trojaner, maskar samt andra malware. Dock kommer du snabbt se att du för det lilla kontoret och privatbruk, faktiskt kan använda de gratisversioner som erbjuds. Här blir de bästa valen för Windows och Android, Bitdefender Antivirus Free Edition samt Malwarebytes Free Edition. Är det så att du enbart vill ha det bästa tänkbara skyddet, väljer du istället de kommersiella versionerna från samma mjukvaruleverantör.
Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem