teams
Klicka på bilden för större bild

Teams allmänt

Det här ser ägaren/admin av Teams online (Finns offlineversion också och det är gratis att ansluta men inte starta ett teamsmöte). Teams är ett mötesverktyg/arbetsverktyg för ett företag och organisationer. Syftet är att kunna kommunicera och utföra daglig verksamhet i en organisation. Ägaren/administratören av teamet skapar ett teamsmöte i en kanal, där inbjudna medlemmar ser/hör varandra. Kravet är att man har en kamera och ett headset med mikrofon och hörlurar inkopplad i datorn via USB. Om du har en stationär dator så kan du ha Logitech C922 HD kamera (Stäng av ljudet och mikrofonen och har endast kameran på) och bra hörlurar med mikrofon fråm tex Sennheizer. Se till att headsettet är lätt.


Ladda ner Teams appen här

Eller logga in i teams online här.

Hårdvarukrav för att kunna köra Microsoft Teams


  1. Teams namn. Skapas genom att trycka på (5). Man kan ha max 250 teams. Och max 200 kanaler per team.
  2. Allmänt eller general kanal (Automatiskt skapad och kan inte tas bort). Används för att informera teamet rent allmänt. Det finns en till kanal som heter Support som är skapad efteråt.
  3. Support kanal. Skapad av mig. Klicka på de tre prickarna för att kunna hantera en kanal. En sådan kanal används till t.ex. för medlemmar och gäster som tillhör support kanalen. Det är också den faktiska platsen man arbetar i. Kanalkonversationer är offentliga. Vill man prata privat med en eller flera medlemmar så chattar man istället.
  4. Man når inställningar för teamet genom att klicka på prickarna för teamet.
  5. Tryck här för att skapa ett nytt team. OBS! Det är endast en globaladministratör som kan skapa ett team för hela organisationen som automatiskt lägger in alla i organisationen.


Viktigt info om Teamsteamsrättigheter för medlemmar och gäster
Klicka på bilden för större bild

Teamsrättigheter för medlemmar och gäster