It och Mac service Göteborg

It support Göteborg för företag

Kontakta
Glenn Theander, tel: 0708-925941
så hjälper han dig med ditt företags datorproblem och It support i Göteborg.
Har du MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, iMac, Mac Pro eller annan Macintosh dator så finns datorhjälp och it support att få också. Glenn är även duktig på att fixa problem med de flesta Apple datorer när det gäller konfiguration och virusborttagning men även utbyte av hårdvaran.
Glenn jobbar till vardags med datorinstallationer, nätverk och serverinstallationer både i Windows och ”open source” miljö och själv driver en egen firma.


IT-support och Dator Service i Göteborg

IT-support och Dator Service är ett brett och komplext ämne, och det kan handla om allt ifrån hjälp med hårdvaran till att få assistans med specifika programvaror eller datorprogram. Men oavsett vilken anledning som man kan behöva IT-support så är det en sak som är säker, det duger inte att ha någon på kontoret som ”kan det där med data”. Datorer och IT är nu för tiden ett så brett och stort ämnesområde att det ofta kräver mångåriga utbildningar och erfarenhet för att kunna hjälpa till på rätt sätt, dessutom så kommer det varje år nya uppdateringar och framsteg. Så en It-tekniker måste med andra ord hålla sig á jour och uppdaterad till varje pris för att inte halka efter i sina kunskaper och se sig bli omkörd av andra. Men hur gör man egentligen som företag ifall man söker efter IT-support? Det är inte en helt lätt fråga att besvara, och oavsett om det är ett stort eller litet företag så finns behovet alltid där. Datorer och program behöver servas, licenser behöver förnyas och hårddiskar kommer alltid ha ett backupbehov. Det är med andra ord ett område som i allra högsta grad bör prioriteras, för att ha en modern och lättsam teknologi som fungerar banar också vägen för effektivare arbete och gladare medarbetare.

Anlitar Glenns företag för att få fjärrsupport

IT-support idag kan ske på många olika sätt, men det vanligaste är att man som företag anlitar en firma som kan ge fjärrsupport. Det sistnämnda innebär att företaget inte behöver vara fysiskt på plats för att ge hjälp, och det mesta sköts istället via telefon och en programvara på de anställdas dator. Genom denna programvara så kan skickliga tekniker och konsulter enkelt styra datorn och guida användaren steg för steg, och på så sätt samtidigt utbilda personen till att reparera felet själv i framtiden. Det är ett utmärkt sätt att höja datorvanan hos de anställda samtidigt som man får professionell och pålitlig support. Som du säkert förstår finns det idag en uppsjö utav företag som erbjuder IT-support och assistans, vissa har specialkompetenser och är dyra medan vissa andra är mer generella och kan hjälpa till med allt ifrån ej fungerande tangentbord till ordbehandling. Men det som många glömmer när man anlitar ett sådant företag är att kolla igenom och sätta sig in i supportavtalet, d.v.s. hur är beredskapen ifall någonting händer en fredag kväll när alla har gått hem från kontoret? Vad händer om helt plötsligt kundsystemet ligger nere eller om fakturorna inte har gått iväg? Hur snabbt ska man kunna få hjälp och under vilka förutsättningar? Många utav dessa frågor är inte helt självklara att ställa om man själv inte är insatt, men seriösa IT-supporter ska kunna ge svar på dessa frågor och anpassa sina tjänster efter ditt företags behov och förutsättningar. Så innan du tar ett beslut bör du kolla igenom supportavtalet och servicenivåerna för att undvika otrevliga överraskningar eller oväntade utgifter.

Få effektiv It support i Göteborg

IT-support är helt enkelt ett sådant komplext ämne att det idag inte är lönsamt att ha kunskapen och personalstyrkan lokalt på företaget för att täcka behovet. Det är av just denna anledning som det är betydligt effektivare och mer strategiskt att anlita en extern aktör.

Så om du upplever att ditt företags IT-support i dagsläget är bristfällig, eller om du inte har någon alls – överväg att byta leverantör. Det lönar sig nästan alltid!
Karta över Göteborg


Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem