Strömmande Hd Video Inspelning till USB hårddisk från Webb tv

Spara strömmande webb tv, spelkonsoler och Pc spel till din dator på lätt sätt

På vilket sätt kan man använda inspelningsenheten?

HD Video 1080P inspelningsenhet kan man koppla på till t.ex. ps3, PS4 Pro, wii, xbox eller till en PC dator och live streama via HDMI eller Komponent (YPbPr) direkt till en lagringsenhet. Filmerna sparas i mp4 format (H.264 kodat) till en USB hårddisk eller USB sticka. Det här är en trevlig pryl för både gamingfolk och alla som vill spela in det som händer på en skärm (hela skärmen) oavsett om skärmen är på eller inte. Du behöver alltså t.ex. inte ha ett program i datorn för att spela in det som händer på skärmen så att säga. Startar du om din dator så spelas även det in. H.264 kodning är den digital film standard som de flesta webbläsare kan tyda när du lägger upp din film på din hemsida eller Youtube. H.264 kodare ger garanterat lägre processor-användning och mindre filstorlek även för filmer i full HD, dessutom blir filformatet relativt litet och funkar smidigt att arbeta med för editering och uppladdning. Storleken på apparaten är 11 x 7 x 2.0 cm, så den tar inte mycket plats. Vikten är under halv kilo. Tydliga uttag, utmärkt kvalitet, det låga priset och en inspelningsknapp på sidan gör detta till min favorit pryl när man vill spela in media digitalt som streamas.

Vad är streaming?

Strömmande media (engelska: streaming) är uppspelande av ljud- och videofiler på mottagarens enhet samtidigt som de överförs över ett nätverk, till exempel Internet. Strömning används till exempel både för uppspelning av lagrade filer från webbplatser och för mottagning av direktsända evenemang på Internet.
Det vanligaste strömnings tjänster är oftast så kallade Webb-tv. Det kan vara Netflix, Viaplay och HBO Nordic.

Spela in och lagra webb tv som t.ex. Netflix, Viaplay och HBO Nordic från en dator.

Med den här tekniken går det alldeles utmärkt att spela in webb tv som du ”streamar” genom datorn eller andra enheter. Film och ljudkvalitet är suverän med tanke på att inspelningsenheten kostar endast cirka 500 kr. Tänk på att det är olagligt att spara en film (en kopia i din dator, 11 a § upphovsrättslagen) från t.e.x Netflix på hårddisken. När du strömmar från Netflix i vanligt fall så visas Netflix via silverlight programmet i din webbläsare på datorn. Den signalen är krypterad och silverlight avkrypterar den och visar filmen därefter i realtid i din webbläsare. Vad inspelningsenheten gör är att den tar den färdiga avkrypterade signalen via hdmi (både video och ljud) och lagrar den samtidigt som du kan se Netflix i din tv apparat. Så det är inte så att inspelningsenheten avkrypterar filmen på något sätt. Inspelningsenheten är som en mellanhand mellan din dator och Tv:n. Den fångar upp signalen och sparar den direkt i inspelningsenheten. Inga störningar eller eftersläpningar är synbara på tv och undertexter hänger på och är synkade perfekt.

Var kan man köpa HD Video 1080P inspelningsenheten?

Tyvärr så finns den inte i Sverige. Som många gånger förr, vill man ha något lite annorlunda, prisvärt och coolt får man bege sig till Asien. Rättare sagt till Kina. Det finns självklart liknande prylar i Sverige men priser runt 2000 kr är inte ovanliga för den typen av ”leksaker”. Tänk på att när du handlar online från olika Kina sidor så måste man betala tullavgifter på ditt inköp. Dessa Tullavgifter är cirka 15-25 % på ursprungspriset. En sida som jag tycker är kul, prisvärd med massor med spännande elektronik är www.gearbest.com Jag har handlat några gånger därifrån och vissa gånger har produkterna levererats inom 7 dagar och vissa så länge som en månad. Leveranstider skiljer sig enormt, så ha tålamod. Och ja man kan lita på deras hemsida i alla fall när man handlar via Paypal.Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem