ta bort aartemis trojan

Datorhjälp och Datorsupport.

Har du problem med din dator och behöver datorhjälp?

Kontakta oss via epost med din fråga!

För att vi ska kunna hjälpa dig gratis behöver vi veta vad du har för utrustning och hur du upplever problemet. Vi svarar i mån av tid, relevans och hur vanligt problemet är. Endast via epost. Vi svarar endast via epost och i mån av tid. Det är inte säkert att vi återkopplar överhuvudtaget. Övrig datorhjälp som sker via telefon debiteras som vanligt. Se Prislistan.Geforce RTX 3090 24GB GDRR6x grafikkort

2021 modellen på "bästa" grafikkortet på marknaden för gamers. Den kostar runt 23.000 kr och kan också användas för BitCoin Mining. I kombination med extremt stora (>40 TB) och snabba (NVMe SSD) hårddiskar kan din BitCoin mining gå undan. Men smakar det så kostar det.Nedan några frågor som vi har fått in via mail som flertal har problem med.

Fråga:

Jag har fått allvarliga problem med mitt grafikkort. Problemet är att jag får TDR:er (Timeout Detection and Recovery) precis när jag bootar, vilket leder till BSOD Blue Screen of Death. Om jag inte installerar nvidias drivrutiner (grafikkortet är ett Geforce 480 GTX) och istället kör med "standard VGA adapter" så funkar kortet hur fint som helst men har ju ingen möjlighet att rendera grafik i spel, vilket ju är ganska tråkigt. Jag har testat med olika drivrutiner men utan att komma närmare en lösning. Jag har tagit upp kortet ur datorn, försökt rengöra det och testa olika uttag men det har inte hjälpt det heller. Tror du att du kan tänkas komma på någon annan lösning? Eller skall jag bara slänga det och köpa ett nytt? Jag kör Windows 7

Svar:

Nja, innan man slänger kortet ska man göra följande: Det är alltid tråkigt sådant men man kanske lär sig något på vägen. Här är några standardlösningar på problemet.

 1. En lösning kan vara att nätdelen har för liten kraft för att driva grafikkortet.
 2. En annan att minnet är skadat eller defekt. För att göra ett minnestest så rekommenderar jag programmet memtest86. Ladda ner och boota datorn med hjälp av USB stickan och kör testet.
 3. Drivare till grafikkortet kan vara inkompatibla
 4. SATA controller driver fel.
 5. Att grafikprocessorn är överhettad

Vilken av dessa fyra delar som problemet med grafikkortet är naturligtvis svårt att säga men har man testat alla fem då är det dags att reklamera grafikkortet eller slänga den.


Fråga:

Jag har en mini Pc. Eee Pc och jag vill att allt ska se nytt ut precis som jag köpt datorn. Nu har jag haft datorn i två år och den börjar bli väldigt seg. Hur ska jag göra?

Svar:

För att göra en dator som ny så att den innehåller precis det som när du köpte datorn så behöver du göra en fabriks återställning. Fabriks återställning tar bort allt som du har sparat och installerar om datorn precis så som den var när du köpte datorn med en giltig Windows licens. För att göra detta möjligt på en Eee Pc minidator så behöver du följa nedanstående steg. Men glöm inte att ta kopior på viktiga filer som t.ex. bilder, dokument innan du gör en fabriks återställning:

 1. Starta om din dator och under upp starten av datorn trycker du upprepanden gånger på F2.
 2. När du är i Bios gränssnitt. Med höger pil gå till fliken Boot options.
 3. Titta där och se om du hittar Boot Booster. Den ska du avaktivera (Disable)
 4. Efter att du avaktiverat boot booster ska du spara bios inställningar och starta om datorn.
 5. Under omstarten ska du trycka upprepande gånger på knappen F9
 6. Nu kommer det fram ett meddelande om att du kan göra en factory reset (fabriksåterställning)
 7. Följ guiden så är det klart sedan.

Fråga:

Jag behöver hjälp med att köpa en ny bärbar dator. Just nu har jag ASUS datormodell men den är gammal så jag ska ge bort den till folk som behöver den. Problemet jag har är att jag inte har någon som helst kunskap om datorer . Jag skulle vilja ha råd om vilken sorts bärbar dator jag ska köpa. Mina krav är: Den ska kosta under 8 000 kronor. Den ska vara ungefär som de nya modellerna. Den ska vara lätt att förstå och inte vara för komplicerad. Den ska ha samma stolek eller ha större skärm än min gamla dator. Och den ska vara snabb också.

Svar:

Du som inte vet så mycket om datorer har naturligtvis det jätte svårt att hitta en prisvärd dator. För att göra bästa köp av en bärbar dator så ska du fråga dig två saker. 1. Vill du köpa datorn i butik eller 2. vill du köpa datorn på internet. Största utbudet hittar du naturligtvis på internet. Fördelen att handla på internet är att du slipper prata med en jobbig säljare som försöker sälja på dig diverse antivirus program, försäkringar och saker som du från början inte planerat att köpa till din dator. Att köpa en dator på internet kräver också ganska stora kunskaper i de många olika datortermer och ett bra öga för att identifiera om sajten är pålitlig eller inte. En trovärdig hemsida som säljer datorer ska alltid ange sin organisation nummer, kontaktuppgifter och ha tydlig konsument upplysning. Sajten ska också vara på Svenska och ha en besökadress i Sverige. Det är heller inte helt fel om postadress är i Sverige. Se upp med utlandsägda sajter. För att spara dig en massa arbete med att söka runt så rekommenderar jag en bra hemsida som heter Datorfyndet där man kan se olika rekommendationer på prisvärda Datorfynd och olika tillbehör till datorer. Jag gör alltid en viktig jämförelse. Det är hur mycket kraft i datorn får du för pengarna och datorns allmänna komponent kvalitet. Förr i tiden var det vanligt att man gick till en butik och där frågade man en säljare. Säljaren frågade dig i sin tur vad du använder datorn till. Och därefter fick du några förslag på olika datormodeller. Nu ska du inte bry dig om vad datorn ska användas till. Du ska alltså köpa en kraftpaket för så lite pengar som möjligt. Det är en hållbar ekvation som också ger dig minst tre års glädje och nytta med din dator. Så sammanfattningsvis så gör upp en Budget för ditt datorinköp. Håll dig borta från datormärken som; Asus och Acer modeller eftersom jag har bara råkat ut för elände med dessa datorer. Faktum är att 90 % av privata kunder som jag hjälper med datorer äger en Asus eller en Acer dator. Jag vet inte om detta är en slump. Acer och Asus modeller är också väldigt billiga.


Följande datorkonfiguration till en bärbar dator tycker jag är värd ca 8.000 kronor inkl moms:


facebook.com/datorproblem