Azure-900 Fundamentals Exam 107 Questions and Solutions

Microsoft Azure-900 certifiering


Funderar du på att certifiera dig i Azure 900?

Ladda ner pdf dokument med frågor och svar som är extremt relevanta för att kunna klara Azure-900 certifieringen. Den ena pdf:en innehåller 107 st frågor och den andra pdf:en innehåller förklaring och svaren till frågorna. Texten är självklart på engelska.


Filer för nedladdning

107 st. frågor till Azure certifieringen
Tryck på bilden för att ladda ner 107 Azure frågor.


Svar och förklaringar till frågorna till Azure certifieringen
Tryck på bilden för att ladda ner Azure svaren.


Vad är Azure?

Det är en molnbaserad Microsoft tjänst där syftet är att du ska slippa ha en egen server fysiskt på plats. Det mesta som en server kan köra kan man köra via Azure molnet. Microsoft har mer än 200 olika tjänster i Azure. Dessa tjänster delas upp i tre stora huvudgrupper. Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS), and Software as a Service (SaaS) . Azure körs hos fler än 60 olika datacenters som är utspridda över hela världen där flertalet av dessa ligger I Europa och USA. Azure garanterar att drifttiden är optimal. Varje tjänst kostar pengar och priset är beroende på vilken tjänst man väljer och hur länge man använder den.

Den dyraste tjänsten är nog Azure Cosmos DB. Enligt Azure priskalkylator betalar man 4.5 miljoner svenska kronor per månad om man har Databasen i Norge (datacenter East). 4000 databasfrågor per sekund. 1 Petabyte i lagring. Med backuper. Nu är det ett extremfall, men ändå kul fakta. Prismodellen är ”Pay as you go”. Så här dyrt är det ju självklart inte för ett företag, men man ska veta att saker kostar i Azure. Använd enbart tjänster som företaget använder och stäng ner och avaktivera tjänster som man inte använder.Källa: https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/calculator/?service=cosmos-dbVem kan Azure?

Ingen ”kan” hela Azure. Vanlig missuppfattning är att arbetsgivaren söker folk som kan Azure. Man måste specificera sig när man söker rätt folk. Istället för att söka efter folk som kan Azure ska man söka efter folk som kan vissa specifika delar i Azure och är beroende på vad man vill göra och vilken tjänst man vill fokusera på inom företaget. Bra början är däremot att de personer man söker efter är Azure -900 certifierade. En person som är Azure -900 certifierad känner till och är väl införstådd med grunderna i konceptet Azure. Det är en person som bör veta vilka tjänster som finns, hur de bör användas och hur prisbilden ser ut. Personen ska även kunna känna till olika säkerhets delar i Azure.Vilka tjänster kan man köra i Azure?

AI + maskininlärning
Skapa nästa generations program med AI-kapacitet för alla utvecklare och scenarier

Analyser
Samla in, lagra, bearbeta, analysera och visualisera data av alla varianter, volymer och hastigheter

Blockchain
Skapa och hantera blockkedjebaserade program med en uppsättning integrerade verktyg

Containers
Utveckla och hantera dina containerbaserade program snabbare med integrerade verktyg. Tex mobilappar.

Databaser
Möjliggör snabb tillväxt och få snabbare innovationer med säker, fullt hanterade databastjänster i ett företag.

Databearbetning
Använd dig av beräkningskapaciteten och skalningsmöjligheterna i molnet, och betala bara för de resurser du faktiskt använder. Tex virtuella datorer.

-Och typ 200 fler…

Källa: https://azure.microsoft.com/sv-se/services/Vilka är de vanligaste tjänsterna i Azure

Det vanligaste tjänsten är nog Azure Active Directory och Virtuella datorer. AAD erbjuder enkel inloggning och multifaktorautentisering som hjälper dig att skydda dina användare från 99,9 procent av cybersäkerhetsattackerna. Virtuella maskiner kan teoretiskt installeras med några klick och maskinen är uppe efter några minuter. Inga långa installationer och konfigureringar här inte.Du kan läsa mer om Azure Active Directory här:

https://azure.microsoft.com/sv-se/services/active-directory/#overviewVilka topp 10 tjänster är vanligaste i Azure?

  1. Azure DevOps
  2. Virtual Machines
  3. Azure Cosmos DB
  4. Azure Active Directory
  5. API Management
  6. Azure Content Delivery Network
  7. Azure Backup
  8. Logic Apps
  9. Azure Site Recovery
  10. Azure Bots


Gilla Datorproblem på Facebook. facebook.com/datorproblem